SQHA Swedish Quarter Horse Association

Vad är en Trail Ride?

SQHA anordnar av och till godkända AQHA Trail Rides där vem som helst kan deltaga, Du måste inte rida en Quarter för att vara med. Det enda kravet är att du är medlem i AQHA och SQHA. Tanken med Trail Rides är att hästentusiaster ska ges möjlighet att följa med på en härlig uteritt där de får träffa andra Recreational Riders.

AQHAs Ride Program är ett väl beprövat system för säkra och upplevelserika Trail Rides runt om i världen. Om du ansöker om ett Frequent Rider Pasport så får du fina priser och awards när du deltar på AQHA Trail Rides. Är du med i AQHA Horseback Riding Program så ger Trail Rides dubbla timmar där. AQHA delar även varje år ut en Tex Tan sadel till den ryttare som deltar i flest Trail Rides under året.

 

Hur går en Trail Ride till?

En Trail Ride kan vara antingen en dag ellertarilride2.jpg flera dagar lång. Man rider en utsedd sträcka/slinga med pauser för fika, lunch och eventuell övernattning. Tempot och svårighetsgraden på terrängen anpassas efter ryttarnas kunskaper. Ofta går Trail Riden genom vacker, varierad natur och det kan även vara speciella teman på Trail Riden.

Varje Ride har en av AQHA utsedd Ride Coordinator som sköter allt från att svara på frågor, planera, utse hjälpryttare till att leda ritten. Du anmäler till Riden i förväg och anmälan är bindande. En mindre kostnad tas ut av deltagarna för att täcka kostnader för fika, mat m.m.

Planerade Trail Rides hittar du i Kalendern här på SQHAs sida.

Vill du veta mer om SQHAs AQHA Trail Rides, kontakta pr @sqha.com

Enjoy the Ride!