SQHA Swedish Quarter Horse Association

Lär känna våra ungdomar 

 

Johanna Davidsson

Jag är 13 år och bor på en liten gård i Ljungskile med Mamma Pappa och storasyser.
Jag gillar Barrel Race och Pole Bending, eftersom jag gillar när det går fort. De grenarna har jag tävlat i sedan jag var 8 år. De ponnys jag ridit innan har jag tränat och tävlat lite Roping med också.
Eftersom jag ridit på vanlig ridskola fram till nu så har ridit hoppning och dressyr också.
Förra året tyckte mamma att jag var tillräckligt duktig att få rida på kor så jag tog över hennes plats på en clinic och sedan den gången har det blivit fler.
Jag har börjat träna reining och tycker det är roligt. Jag vill även lära mig cowhorse. 
Pleasure vill jag lära mig för det verkar skoj.
Jag tävlar på Epona som är en arab på 15 år och liten D-ponny. Från början red vi henne engelskt. Vi har haft henne i 6 år. Epona tävlar vi i Barrel Race och Pole Bending. Hon springer hem mycket priser för hon älskar att springa fort. Med henne har vi provat det mesta inom ridning.

Jamaica är min nya häst. Hon är en quarterkorsning efter reininghingsten Huckleberry Twist. Hon är 4 år. 
Hon är verkligen social och vill kela. Hon är tränad i reining och hos förra ägaren.

  

Annie Johansson

Hejsan! Jag heter Annie Johansson och är 15 år gammal.
Jag bor på en liten gård utanför Oskarshamn (Kalmar län). Har hållit på med westernridning hela mitt liv och de grenar jag tävlat mest i samt tycker är roligast är Trail, Reining, Team Sorting och Team Penning.

Under ungdomsträffarna har jag blivit mer intresserad och lärt mig mer om Showmanship och Horsemanship. Har aldrig tävlat i Showmanship men kommer kanske göra det i framtiden eftersom det har varit roligt under träningarna. 

Min häst heter Dragon B Peponita (smeknamnet är Aladdin) och han är en 10-årig Quartervalack. 

Har ägt honom i 3 år och han hade bara tränats i Reining tidigare. Vi provade på lite andra grenar och Trail är den grenen jag tycker han har utvecklats mest i.Aladdin har inte tävlats mycket då han blev skadad men nu när skadan läkt och han är i tävlingskondition igen så är målet Quarter SM i augusti. 

  

Olivia Knoester

Jag heter Olivia Knoester och jag ä12 år gammal. Jag bor i Sundsvall på en liten ö som heter Alnö.  
Jag har två hästar som heter Ruby & Bosse, eller ja, Bosse heter egentligen Clean My Boots och Ruby heter egentligen Fellas Little Ruby. Men vi kallar dem Bosse & Ruby. 
Jag älskar verkligen Reining och jag har upptäckt att Ranch Riding också är ganska kul, och när jag var på en ungdomsträff väckte jag också lite intresse föHorsemanship och Showmanship. På nästa tävling ska jag faktiskt tävla Horsemanship på Bosse
Boss 
Bosse kom till oss den 1 juni 2015.
Han har t
ävlat EM i Cow Horse och Pleasure han kom på ganska bra platser. Han är en riktig läromästare. 

Ruby 
Ruby är den bästa hästen i världen. Hon kan allt. Vi brukar trick träna och rida barbacka och utan träns.
Hon har varigt med i SM i 
Cow Horse och kom p
å ganska bra platser. 


 

Victor Kvarnström

 

Jag heter Victor Kvarnström och är 17 år. Jag bor på en gård utanför Hjortkvarn som ligger ca 5 mil söder om Örebro tillsammans med min mamma och plastpappa. På gården bor även våra 5 st hästar och en katt.
Jag går andra året på Bygg och Anläggning på Alléskolan i Hallsberg med planer på att bli arkitekt efter mina lärlingsår.
Mitt intresse för hästar började när jag var 13 år gammal och fick följa med på en träning. Efter den träningen så var jag fast i westernridning och idag har jag 2 egna paintston och tävlar även mammas paint. Jag tränar och tävlar showmanship, horsemanship, trail och pleasure. Mina huvudtränare är Erik Brodin och Jonna Eriksson men tränar även för andra bland annat Moa Nyman och Josefin Odeberg. Förutom hästarna och stallet så spelar jag gärna data, pluggar till körkortet, lyssnar på musik, löptränar, snickrar och umgås med kompisar.


Selina Nilimaa-Pettersson


Jag heter Selina och är 13 år. Jag bor i Vansbro i Dalarna.
Sedan jag var liten har jag ridit ponnyer som jag tränat allt från Pleasure till Kogrenar med. Nu äger jag ett 11:årigt quartersto som jag tävlat Reining med det senaste året. Jag höll på med mycket Trail och Horsemanship förr och har fått upp intresset för sådana grenar igen. Huntergrenarna är något som är helt nytt för mig, fast jag har tävlat i dressyr och hoppning när jag var yngre.
Mina favoritgrenar måste nog vara Reining, Trail, Horsemanship och alla kossagrenar!
Fast jag ändrar nog mig om det om någon sekund för alla grenar är riktigt roliga!

Anna Olsson

Jag heter Anna Olsson och fyller 16 år i oktober.
Jag bor i Insjön med mina hästar Zero dreams eye catcher och Whambams blue pep.
Mina favoritgrenar är barrelrace, trail at hand, trail och reining men har även börjat intressera mig för hunt seat equitation.
Zero är en paint/arab korsning född år 2006. Han är duktig på showmanship och trail men har sin tix ibland.
Peppy är 3 år och är en renrasig quarter och håller på att skolas för reining och kossor.

 

Benjamin Petersson

Hej, Jag heter Benjamin Petersson och fyller snart 13 år. Min häst är ett Welsh Cob sto på 6 år.
Jag har haft henne i snart två år och lärt henne allt hon kan med hjälp av mina tränare.
Reds och mina favoritgrenar är allt som har med kossor att göra och vi älskar fartgrenar. Men egentligen tycker vi det mesta är kul och rider gärna ranch riding, trail, horsemanship, reining, ja det mesta.
Vi är inte riktigt klara för att tävla reining ännu men tränar på det.
Jag kommer att tävla min första tävling på High Chaparall i juli. Det blir Ranch Riding och Team Sorting. Det ser jag verkligen fram emot. Nästa tävling blir Quarter SM, jag ska tävla Red i allbreedklasser och mammas quarter i Showmanship och Halter. Hon är inte inriden ännu. Det kommer att bli mammas och min quarter att tävla på i rasklasser när hon är redo. Det blir även Team Penning och Sorting med några andra ungdomar.
Jag tycker att SQHAs ungdomssatsning är jättebra, det har varit kul att träffa massa nya ungdomar
och Jossan och Moa förståss
Benjamin 

Emma Sandberg

Namn: Emma Strandberg Ålder: Jag fyller 17 år i höst!

Vart bor jag? - Jag bor nere i dom småländska skogarna i en stad som heter Växjö!

Mina favoritgrenar: Jag rider dom flesta grenarna och försöker vara så mångsidig som möjligt och därför är det väldigt svårt att välja en favoritgren, då jag älskar allt! Men om jag måste välja något är nog mina favoritgrenar Western Horsemanship och Reining, jag har även börjat rida en del på kossor med min häst och det har jag verkligen fastnat för!

Vilken gren har jag blivit intresserad av som jag inte har gjort innan?- Här måste jag nog säga Showmanship. Jag har fått jättemycket hjälp av Josefin och Moa och på skåneträffen gjorde jag premiär i showmanship på Springshow! Detta är verkligen något jag kommer fortsätta med!

Min häst: Min häst som jag rider nu heter Jacs Double Doc, även kallad Jacie. Hon är ett 12-årigt quartersto som jag leasar. Jacie är en dam som gärna provar att tämja på gränserna, men som i överlag är extremt snäll! Jacie är egentligen avlad för reining men idag tränar och tävlar vi i allt, hon har lärt mig massor och jag hoppas att jag har lärt henne litegrann! Sedan har jag även ett 4- årigt quartersto hemma som ska bli min framtida tävlingshäst, men hon har inte varit med på någon av träffarna än!

Jag tycker att sqhas satsning på ungdomarna är jättebra! Det är kul att få träffa nya ungdomar och skapa nya kontakter! Dessutom får man jättemycket hjälp på träffarna och man lär sig alltid något nytt!

Mvh, Emma & Jacie