SQHA Swedish Quarter Horse Association

 

Om AQHA   

Rulebook   .   Mission Statement

länk till AQHA

AQHA står för American Quarter Horse Assocaition och det är världens största stamboksförande hästrasförening och medlemsorganisation. Föreningen bildades 1940 i Texas med syftet att bevara och registrera de hästar som kallades Steeldust Horses eller Quarter Horses.

Sedan dess har AQHAs huvudkontor i Amarillo, Texas registrerat över 5 miljoner hästar. På kontoret på Quarter Horse Drive arbetar idag ett flertal anställda med att bistå AQHA-medlemmar och Quarterentusiaster världen över med olika frågor rörande Quarterhästen.

AQHAs fyra huvuduppgifter är att registrera och bibehålla rasens integritet, tillhandahålla bra service till sina medlemmar och uppmuntra till ägande av Quarterhästar, ta fram oliak utbildningprogram m.m. samt marknadsföra föreningen och rasen. 

AQHA är SQHAs moderförening och eftersom det är dem som stamboksför alla Quarterhästar i hela världen så är det dit man ska vända sig med frågor rörande registrering, ägarbyten m.m. av Quarterhästar.

 

Vad får du som medlem i AQHA? 

Som medlem i AQHA får du:

  • Tävla om AQHA-poäng på AQHA-shows
  • Rabatterade avgifter vid registrering och ägarbyten
  • Medlemstidningen Americas Horse 10 nummer/år
  • Tillgång till AQHAs databas med avels-, tävlings- och annan information om alla världens Quarterhästar
  • AQHAs regelbok där alla regler rörande Quarterhästar och tävlingar står
  • Möjlighet att deltaga i AQHA Horseback Riding Program, AQHA Trail Rides m.m.
  • Prestigefyllda utmärkelser baserade på dina prestationer

 

Vill du veta mer om AQHA medlemsskap eller bli medlem gå in HÄR 

Tidskrifter

AQHA's officiellas organ är The Quarter Horse Journal. Tidskriften, en tjock "bok" som kommer varje månad informerar om nyheter, avel, hästhållning, foder, träning, saluhästar och personliga porträtt mm. Kostnad för ett års prenumeration på Quarter Horse Journal är $80 per år inklusive frakt.
Tävlingsresultat till alla Quarterhästtävlingar i hela världen kan man också prenumerera på. Det finns även en tidskrift som heter The Quarter Horse Racing Journal som alltså handlar om kapplöpning. 
 

AQHA Horseback Riding Program

AQHA's Horseback Riding Program gör ridning med Quarterhästar mera lönsamt än någonsin, där varje deltagare belönas med erkännande från AQHA och fina utmärkelser.

Var och en som deltager i programmet kan erhålla olika priser bara genom att föra noteringar över antalet timmar man rider eller kör en American Quarter Horse. Deltagarna betalar bara en engångssumma som anmälningsavgift och fyller sedan i antalet timmar man rider på AQHA's officiella schema. När sedan schemat är ifyllt och returnerat till AQHA får deltagaren automatiskt sina priser. Man måste vara medlem i AQHA för att deltaga i Horseback Riding Program. Drysdales Western Store är huvudsponsor för programmet.

För information kontakta AQHA Horseback Riding Department eller läs mer HÄR.

American Quarter Horse Heritage Center and Museum

American Quarter Horse Heritage Center and Museum visar Quarterhästens historia och nutida aktiviteter. Besökarna bjuds på en spännande utställning, informativa video filmer och fysiska aktiviteter. Utställningarna är skapade för att både informera och underhålla besökare som kanske vet lite eller inget om hästar, likaväl som gamla ärrade hästägare. Från sina dagar som kapplöpningshäst under kolonialtiden till dagens, världens mest populära ras, har den amerikanska Quarterhästen en mycket brokig historia som visas fram på Heritage Center och Museum. Dessutom kan man få se på en utmärkt film som beskriver rasens historia och två mindre videoteatrar där besökarna själv kan välja mer ingående information om hästsportaktiviteter och om ansvarsfylld hästhållning.
The Heritage Center and Museum innehåller även American Quarter Horse Hall of Fame där personer och hästar som haft ett avgörande inflytande på rasens utveckling, hedras. Centret och museet innehåller även ett forskningsbibliotek, vandringsutställningar och butik.
Skapad för att ge besökarna möjlighet att gå runt på egen hand och i egen takt ligger The Heritage Center and Museum längs Interstate 40 och i direkt anslutning till AQHA's kontorsbyggnad i Amarillo, Texas.