SQHA Swedish Quarter Horse Association

SQHA Breeders Futurity

sqhabreederslogga.jpg

SQHA Breeders har funnits sedan år 2000 för att främja svensk Quarterhästavel. Hingstägaren ansluter sin hingst till för betäckningsåret och alla hingstens avkommor som föds följande år blir då berättigade att starta i särskilda SQHA Breeders Futurity-klasser och SQHA Breeders Jackpot-klasser. I Futurityt får avkomman möjligheten att tävla i sin egen årskull mot endast svenskuppfödda Quarterhästar, klasserna som erbjuds är Yearling och Three Year Old Halter samt Four Year Old Western Pleasure och Reining.

Att betäcka sitt sto med en hingst som är SQHA Breeders ansluten är ett självklart val.

 

SQHA har som målsättning att öka antal SQHA Breeders klasser och att kunna erbjuda ännu högre prispengar.

Att ansluta sin Quarterhingst. OBS ingen anslutning under 2013! 

  • Anmäl Din Quarterhingst från 1 november året före och fram till  31 mars betäckningsåret till ordinarie anmälningsavgift på 4.000:-. Därefter förhöjd anslutningsavgift. Betala in till SQHA pg 880296-9, och ange hingstens namn. Hingstägaren erhåller då en bekräftelse på att hingsten är nominerad till årets betäckningssäsong. 

 

  • Så fort Din hingst är anmäld till kommande betäckningsår, så läggs info ut på de media SQHA Breeders har tillgång till. Skicka info tillavel@sqha.com  SQHA reklamför i dagsläget anslutna Breedershingstar på SQHA hemsida, med en annons i en branchtidning och i övriga sammanhang där SQHA är aktivt.

 

  • Har Din hingst inga betäckta Quarter/Fullblodston under betäckningsåret, så återbetalas hela anslutningsavgiften om du ansöker till avel@sqha.comsenast 30/9 betäckningsåret.  
    ice_t_whiz_breeders_2010.jpg

Att tävla med avkommor till Breeders anslutna Quarterhingstar. 

  • Anmälan till Breeders Futurity klasserna ska ske senast det datum som anges i propp. Ingen efteranmälan till Breeders Futurity klasserna. 

 

  • 90% av Added Money i varje Breeders Futurity klass delas ut till de tävlande.  10% av Added Money går till hingstägaren vars avkommor vinner pengar i Futurityt. Plaketter och rosetter sponsras av SQHA. Övriga sponsorer kan förekomma och tillkommer då med priser/prispengar. 

 

  • SQHA Breeders Futurity klasserna kommer att vara på fredagkväll kl. 18.00 på SQHA Nationals i augusti. Pågår AQHA tävlingarna ännu, bryts de och Futurityt kommer att gå in med sina klasser. 

 

 

 

 

 

Välkomna att föra svensk Quarteravel framåt genom att ansluta er hingst!

 

SQHA Breeders kommitté 

Frågor?   avel@sqha.com