SQHA Swedish Quarter Horse Association

AQHA Races

I USA erbjuds det varje år Quarter Horse Races på över 70 galoppbanor. Racen varierar i längd från 220 yards till 870 yards (från 200 m till knappt 800 m). Prispengarna är stora och Quarterraceindustin är omfattande i USA. Racehästarna tävlar även om särskilda AQHA-poäng, precis som inom övriga AQHA tävlingsklasser.

Race i Sverige

I Sverige har det endast hållits ett fåtal Quarterhorse Races än så länge. Dessa race är oftast 400 m långa och öppna för alla amerikanska raser. Är man intresserad av att låta sin häst deltaga i ett sådant race så får man oftast hjälp med både stratboxträning och riktig jockey till loppet. I Sverige tävlas det än så länge inte om några prispengar och det går inte att spela på loppen, utan de är mest uppvisningslopp. 

SQHA Best Racehorse Award

SQHA kommer att dela ut ett fint pris till 2012 års bästa Quarter Racehorse. Priset går till den häst som har gjort flest starter i Quarterhorse Races i Sverige under året och placerat sig bäst i dessa.

Är du intresserad av att veta mer om aktuella Race i Sverige och kanske anmäla din häst? Se Kalendern här på SQHAs hemsida för mer information.

Har du frågor om Quarterrace? Kontakta pr@sqha.com

 

.